Pizza Pizza »

12 būdų kaip pasigaminti nuostabią naminę pica ir pagyvinti tešlą. 

Publikuota 2013-04-22   Admin



Yra keletas dalykų kuriuos picų valgytojai mėgsta labiau už šviežias ir karštas picas. Tai picos pagamintos namų sąlygomis kurios šviežumu ir karštumu niekada neprilygs pirktinėms. Jūs juk patys galite pasirinkti šviežiausius ir jums priimtiniausius produktus, kuriuos galite dėti ant picos. Taip pat pasigaminti būtent jums patinkančią tešlą. Ilgainiui, naminė pica gali tapti jūsų šeimos tradiciniu patiekalu.
Todėl čia pateikiame 12 būdų kaip pasigaminti nuostabią naminę pica ir pagyvinti jos tešlą.

IEŠKOME TEŠLOS

1. Picų tešlos gamyba gali būti ilgas procesas, reikalaujantis paruošimui net kelių valandų. Žinoma jei norite sutaupyti laiko galima pirkti jau pagamintą picų tešlą. Jeigu žinote kokią vietinę jums patinkančią picerija galite pasiklausti ar galima pirkti iš jų. Tai pat užeikite į vietinius prekybos centrus, dažniausiai duonos skyriuje, galite rasti jau pagamintus picų padus.
2. Jeigu visgi nusprendėte gaminti tešlą iš užrašų, tai nebijokit išbandyti įvairių rūšių miltus, tokius kaip pilno grūdo, su raugu ar kt.

TEPLIOJAME

3. Patepkite tešlą su alyvuogių aliejumi arba sviestu su prieskoniais (pvz. česnakiniu sviestu). Visa tai pridės skonio ir traškumo, taip pat tešla įgaus gražią, rusvai auksinę spalvą.

KEPIMO ĮRANKIAI

4. Jeigu planuojate tapti dažnu, naminių picų kepėju pasvarstykite apie galimybę įsigyti naminį picų kepimo akmenį. Nes visi geriausi picų gamintojai naudoja kepimo pečius kurių dugnas yra akmuo. Kepimas ant akmens picai priduoda pasakišką skonį, žinoma jo priežūra reikalauja daugiau dėmesio bet tikrai verta, nes pica bus skanesnė nei kepant ant kepimo skardos.
5. Jei jums labiau patinka kepimo skarda, įsigykite skylėta su nelimpančiu dugnu. Mažytės skylutės apsaugo tešlą kad ji nesudegtų ir tolygiai iškeptų.

TRAŠKINAME

6. Jeigu jums patinka parduodamos picerijose ar kitur, plonos traškios picos, be problemų galite pasigaminti ir namie. Naudokite tešlos gamybai daug glitimo turinčius miltus, taip pat įsitikinkite kad padas kočiojant visiškai plokščias ir be oro ertmių. Nepamirškite kočiojant naudoti papildomų miltų, kad kočėlas nebūtų lipnus ir būtų lengviau pagaminti traškų padą.
7. Kitu būdu, pasigaminti traškų padą galima, pridedant į tešlą kukurūzinių miltų. Taip pat jūs galite pabarstyti kukurūzinius miltus ant kepimo skardos ar akmens prieš kepant tešlą.

MIKSUOJAM INGREDIENTUS


8. Sūrio mėgėjams turėtų patikti idėja pasigaminti pica su sūrio kraštu. Tai yra labai paprasta, tereikia iškočioti keliais centimetrais didesnį padą, tada supjaustykit į lazdeles jūsų mėgstamą sūrį, sudėliokit aplink kraštą ir užlankstykit tešlos kraštus taip kad gautusi graži pynutė.
9. Sicilijos stiliaus pica yra iškirtinė tuo kad į picos kraštą yra miksuojami įvairūs ingredientai. Galite pabandyti ir jūs. Nebijokite pafantazuoti, juk galite eksperimentuoti su įvairiausiais jums priimtinais produktais, svarbiausia yra suderinti skonį ir produktus kurie yra užlankstyti picos krašte ir išdėlioti viduryje.

KEIČIAM FORMĄ

10. Gaminant picą namie nebūtina laikytis tradicinės, apvalios, picos formos. Galima nustebinti savo šeimos narius ar draugus, kepant įvairių formų picas, ar tai būtų laivas, namas, saulė, aštuonkojis, automobilis ir kt., tiesiog pasikliaukit savo fantaziją ir bandykit.

KELETAS MINČIŲ

11. Jeigu jūs ketinate kepti storapadę arba plonapadę traškią picą su sūrio ar kt. produktų kraštu, naudokite griežinėliais pjaustytą sūrį, o ne susmulkintą. Iš pradžių dėkite sūrį, tada ingredientus. Sūris veiks kaip plomba; tešlai neleis įsisavinti garnyro skonio, bei drėgmės.
12. Visada pabarstykite miltų ant kepimo paviršiaus, nes miltai neleidžią picai prilipti, galima naudoti ir aliejų bet tada dugnas ir pati tešla bus riebaluoti. Tik nepersistenkit su miltais, labai daug barstyti nereikia.

0   
Komentarų
  1. Komentarų nėra. ....

Puslapiai: 

Rašyti komentarą
     
Komentatorių atsakomybė

Slaptas klausimas(Būtinas) 1 + 7 =